Wednesday, 28 March 2012

BEN ASHAARI DAN RAKAN BLOGGER




SOALAN: Anda nampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai, kemudian anda menyapanya. Soalannya, apakah ayat pertama sekali yang akan anda lafazakan?

JAWAPAN: Mula2 mestilah beri salam ataupun sapaan haiii, pastu tanya buat ap kt sini? sorang jer ker??
p/s: rasanya semua orang buat camni kot..haha






Tuesday, 27 March 2012

LAWAK KE, DER ?

Siapa dah tgok?? lawak ke der live di istana budaya, aku tgok kat youtube jer, hahaha.. rezeki aku lepas je tgok kt youtube, uploader tu delete video nih..hahaha, kt sini nak criter sikit pasal lawak ke der, secara keseluruhannya ok, memang kelakar, nabil cuma jd pengacara, masa aku tgok tu kump osbon xde buat persembahan, tp bila tgok gambar kt atas ni baru aku paham..diorang ad giliran masing2..
apa yg aku paham watak2 mereka adalah lebih kurang sama seperti semasa mereka menyertai  maharaja lawak dan maharaja lawak mega..tapi cuma ad seorang je pelawak yg belum pernah menyertai mana2 pertandingan  lawak di astro iaitu harith iskander dan lawaknya boleh tahan juga..
jadi sape yg blom tgk boleh la tempah kt astro first takpun tggu je la sape2 yg sudi nak upload video tersebut..haha
p/s: penulis pun suka melawak jugak...hehehe

Saturday, 24 March 2012

ADAKAH ANDA YG KAMI CARI?



Siri pencarian imam muda 3 kini bermula. tak perlulah sy memperkenalkan rancangan yg memecah tradisi ini krn sy pasti ramai sudah mengetahuinya bukan, ianya satu rancangan realiti yg berbentuk islamik yg mengajak anak2 muda untuk memperjuangkan agama islam.


baru2 ini rancangan imam muda musim ke 3 mempekenalkan cara uji bakat yg belum pernah dibuat oleh mana2 rancangan realiti di malaysia iaitu secara online. bermula dari 19 mac 2012 hingga 31 mac 2012
peserta dikehendaki memuat naik (upload) video surah2 yg telah ditetakan iaitu surah wajib (surah al-Fatehah) dan surah2 pilihan ke www.youtube.com, tetapi sebelum itu peserta perlulah mengisi borang yg boleh dimuat turun dari laman web mereka, setelah itu emailkan shj kpd mereka, untuk megetahui lebih lanjut layari  www.imammuda.com.my. dan adakah anda imam muda yg  dicari??
-penulis adalah peminat rancangan imam muda :)-

Friday, 23 March 2012

CEMERLANGKAH KITA ???

Baru2 ni keptusan SPM 2011 diumumkan, ada yg mendapat keputusan yg cemerlang ada juga sebaliknya.
tahniah kpd yg berjaya dan yg tidak brjaya boleh usaha lagi dan ingat ini bukan pengakhiran segala-galanya.
Yang menjadi persoalan di sini mengapa ramai pelajar2 yg bijak pandai yg semakin bijak semakin kurang akhlaknya, mereka seolah2 terkena satu penyakit yg sgt popular di kalangan pelajar iaitu "culture shock" atau kejutan budaya. ya, kita mungkin boleh melahirkan ramai pelajar yg bijak tetapi palajar bijak yg berakhlak masih kurang . ramai juga remaja2 yg terlibat dgn gejala sosial adalah pelajar bahkan pelajar cemerlang. Mengapakah ini seringkali terjadi?? siapa yg patut dipersalahkan?? adakah ibu bapa?? atau sistem pendidikan kita?? bg sy ianya amat kritikal krn merekalah yg bakal menentukan masa depan negara walaupun isu ini di pandang biasa oleh sesetengah pihak, sy bukan hendak menunding jari kpd sesiapa, cuma mahu kita merungkai permasalahnnya bersama. akhir kalam, marilah kita sama2 renungkan dan kembali kepada Pencipta kita, Allah. waallahu'alam

Tuesday, 20 March 2012

JOM JOIN BLOGLIST BEN ASHAARI .. CEPAT !



Saya adalah org baru dalam dunia blogging ni, saya meminati blog kerana di situlah saya dpt berkongsi dgn rakan blog pengalaman2, tips2, idea dll. sperti kata pepatah Sharing is Caring...

Google+ Followers

Negara Pelawat

free counters