Saturday, 26 May 2012

Selesai sudah temuduga di UM

Alhamdulillah, sudahh!!! hehehe, pagi tu bertolak awal dari umah ke um, sarapan di sna dulu, yela risau nant kot2 pengsan ker, heeee, kemudian sedikit taklimat diberikan kpd calon2 temuduga, selepas taklimat barulah sesi temuduga dibuat, giliranku yg kelima, masa dia suruh perkenalkan diri, penenuduga pelik nama aku lain dari senarai yg ada kt diorang, kemudian aku bgtaw mereka bhw aku menggantikan giliran ke empat sbb calon tu x hadir...*agk kecewa sbb diorang x alert...sigh~~~~  pastu yg jaga aku temduga tu asyik maaaaaaakan je kerja dier, grrrrrrrr.....spttnya dialah yg bgtaw ap2 hal *sigh.....puaslah aku bercoloteh memperkenalkan diri selamat lah diorg x suruh aku ulang balik...=.=!
overall, sesi temuduga berlangsung dgn baik, diorang suruh aku mengajar dirang, ok lah, sesi temuduga sgt fun dan kelakar (oklah dapt penemuduga yg sporting, peace yooo!!!...ngeeeeee...) dan tibalah soalan killler dari penemuduga, awak org melaka kan?? aku menjawab ya....ok kenapa org melaka ckp kasar? aku : haaaaaaa????? aku hentam saja lah labu, kalo korang org melaka, agk2 dpt jwab x??? keh3....tu saje kot... :)


Fakuti Pendidkan UM


Tempat Temuduga



27 comments:

  1. Saya lepasan pelajar spm 2012..
    telah memohon asasi sains hayat di um..
    dan akan hadiri temuduga seperti saudara..
    saya ingin bertanya..
    1.adakah temuduga yang saudara hadiri ini adalah untuk ijazah pertama seperti saya?
    2.jika ya,temuduga individu atau berkumpulan?
    3.apakah soalan yang diajukan selain tentang diri sendiri?
    4.apakah soalan isu semasa diajukan?
    5.adakah mereka tanya mengenai general knowledge?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha. same la. sbb ni first batch kot pasum buat interview. confuse. time bace panduan dia tu dia kata kena ambil tau jugak pasal course y kita nak. hmmmm. pastu srh bwk sijil je. huh. x specific sgt la arahn dia.

      Delete
    2. ha. same la. sbb ni first batch kot pasum buat interview. confuse. time bace panduan dia tu dia kata kena ambil tau jugak pasal course y kita nak. hmmmm. pastu srh bwk sijil je. huh. x specific sgt la arahn dia.

      Delete
  2. betul tu..so..wahai penulis..do reply us soon..

    ReplyDelete
  3. yup.. hope to hear from penulis soon :) one more additional question,, this interview will be conducted in english or bahasa? thanks :)

    ReplyDelete
  4. saya pn akan menghadiri temu duga asasi sains hayat um..harap penulis dapat berkongsi tips n info.. thanks..

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam, maaf lmbt reply, first, trime kasih sbb sudi lawat blog sy ni :), menjawap persolan saudari2,
    1. ya, ini temuduga saya ijazah pertama pertama...
    2. temuduga ni secra individu, tapi saya tidak pasti samada format temduga dah bertukar ataw tidak, tetapi biasanya adalah secara individu, ini kerana rakan temuduga kita adalah berlainan kos, jd memang kurang sesuai untuk buat temuduga sacara berkumpulan
    3. biasanya solan mengenai kos yang kita dapat, cnth kalo kita dapat kos fizik, maka solan2 fiziklah yg keluar...jgn risau, adkalanya penemuduga(org yg temuduga kita) bukan dalam bidang yg sama yg kita dapat jugak, jd, cnth, kita dapat kos fizik, tp sbnrnya dia dalam bidang sastera... :)
    4. solan isu semasa bergantung kpd isu semasa, mungkin isu semasa skrg ni pasal election.. :) mmg x dapt dinafikan mmg mana2 interview pun mmg akan ad soalan isu semasa...
    4. hurmmm, general knowledge sy x pasti, ianya bergantung kpa penemuduga jgak...

    sy hrap dapt menjwab segala persoalan saudari2... saya doakan saudari2 semua berjaya dalam interview dan dapat menjwab soalan dgn jyanya...insya Allah...kalo ad ap2 lagi nk tnyer, boleh tnye direct kt sini...he3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. interview ni dlm english or bahasa?

      Delete
    2. in english. sy pon dpt temuduga jugak

      Delete
    3. tapi saya punya interview aritu dalam bhasa melayu, tak taw pulak, mungkin bergantung kpd penemuduga jugak...hehehehe

      Delete
    4. in english. sy pon dpt temuduga jugak

      Delete
    5. okay..terima kasih writer ^^v

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. salam..interview ni kne ade resume ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. interview ni xde resume, cuma dokumen yg penting mcm sijil2 tu kna kna bawak...

      Delete
  8. Adakah temuduga ini akan menyediakan soalan bertulis untuk dijawab?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada...tiada ujian bertulis... :)

      Delete
  9. Course ape yg awak apply di um??

    ReplyDelete
  10. Course ape yg awak apply di um??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat temuduga je kt um, tp temuduga tu untuk masuk upsi... kos pendidikan :)

      Delete
  11. assalammualaikum.. sy nak tanya kalau nak ambil program asasi sains di UM dan misalnya lah kalau trpilih untuk temuduga.. kalau sy dduk dkat sabah sy kena dtg dekat sana ke untuk temuduga? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waailaikumussalam, kalo amik kos asasi kt UM, tapi duk kt sabah, biasanya temuduga kt tempat tggl terdekat saudara/i. maka temuduga sekitar area sabah :)

      Delete
    2. tq for the info :D

      Delete
  12. Asasi sains hayat**

    ReplyDelete
  13. Kalau result spm 9A 2B+, bio B+, layak ke masuk asasi sains hayat?

    ReplyDelete
  14. Salam nak tanya.. kalau kita duk area trg,temuduga dye dkt trg jugok ke? ke kene pegy KL?

    ReplyDelete
  15. die interview wajib bhasa inggeris ke? blh rojak tak ? LOL

    ReplyDelete

Google+ Followers

Negara Pelawat

free counters